De kunst van het bezorgen van een liefdesbrief

 
Het Radioboek van deze auteur: De kunst van het bezorgen van een liefdesbrief
 
Wanda Reisel, bekend van romans als Het blauwe uur, Het beloofde leven en Baby Storm, leest haar verhaal De kunst van het bezorgen van een liefdesbrief, waarin een exentrieke jongeman, wees en kind van kunstkenners, in de hoedanigheid van postbode doelloos door de straten van de metropool zwerft.
 
Beluister dit boek:
 

   
 
Wanda Reisel werd in 1955 op Curaçao geboren in een anarcho-liberaal doktersgezin. In 1986 debuteert ze als prozaschrijver met de novellenbundel Jacobi's tocht. In 1988 verschijnt haar eerste roman, Het blauwe uur. Haar romans Baby Storm (1996) en Een man een man (2000) werden beide genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Reisel schrijft ook toneelstukken en scenario's voor film en televisie. In 2003 krijgt haar film Dwaalgast op het Nederlands filmfestival een Gouden Kalf voor beste korte tv-drama. Haar laatste roman Witte liefde (2004) was een van de zes genomineerde titels voor de AKO Literatuurprijs 2005. Schrijven ziet ze als een ambacht, waarbij vooral de zinnen belangrijk zijn: "Een zin moet iets veroorzaken, eigenlijk laat je iets weg tussen twee zinnen in."
 
Extra
De weg van een kunstzinnige opvoeding in een joods-liberaal gezin naar het schrijverschap, via de halte van theaterregisseur. Daarover gaat dit gesprek met Gerda den Hollander. Aan de orde komen ondermeer de magie van taal, de aantrekkingskracht van het absurdisme 'de menselijke fantasie is zoveel groter dan alleen bedoeld voor realisme' en hoe de vroege dood van een broer nog steeds doorwerkt. Reisel vertelt ook waarom haar werk bevolkt is met eenlingen, zoals de verweesde Nicky in haar radioverhaal 'De kunst van het bezorgen van een liefdesbrief'.
 
Luister naar dit interview:
 
 

Vlaams Nederlands Huis de Buren Radio Nederland Wereldomroep Klara VPRO

Website by JetNet - © Wanda Reisel 2012