Nacht over Westwoud

Waarnemend huisarts Levi Levi twijfelt aan zijn huwelijk. Zijn moeder is net overleden en heeft hem een brief nagelaten die hij niet durft te openen. Met zijn vader, een gevierd chirurg, heeft hij een gespannen verhouding. In het dorp Westwoud moet hij dokter Simons vervangen. Meteen bij aankomst heeft Levi het gevoel dat hij in de gaten gehouden wordt en dat laat hem niet meer los. Wie ook met argusogen bekeken wordt is boer Tinus Lamberts, bij wie elk jaar honderden moslims een schaap komen kopen voor het Offerfeest. Wanneer het dorp een moslim beschuldigt van verkrachting en poging tot doodslag, moet Levi voor het eerst in zijn leven een daad stellen.

Deze roman is een beest in schaapskleren: wat eerst lijkt op een streekroman, ontpopt zich als een actuele roman over hoe de altijd sluimerende vreemdelingenangst in de samenleving plotseling ontketend kan worden. Hoe het brandmerken van een groep eigenlijk op een verrassend gemakkelijke manier mensen kan meesleuren. Waar in debatten en columns dit onderwerp droog dreigt te vallen, brengt de roman Nacht over Westwoud de problematiek heel dichtbij en maakt hij de beklemming voor lezers invoelbaar. Het is een boek dat probeert het duistere in de wilde onderstroom te volgen, een beest dat in deze tijd steeds vaker zijn kop opsteekt, en waar we niet helemaal van weten wat het precies is of wat het doet... 

In Nacht over Westwoud brengt Reisel een nieuw fact in haar veelkantig oeuvre aan. Een roman vol dreiging, macht en misbruik. Ze levert hiermee een hoogst actuele pageturner die de lezer tot het einde in zijn greep houdt. 

De Nederlandse schrijfster Wanda Reisel vertelt over haar roman Nacht over Westwoud. Wat bracht haar ertoe om dit boek te schrijven? Een clip van Ger Poppelaars:

Algemeen
Aantal pagina's   288 
Jaar van Uitgave   2011 
Uitgever   Uitgeverij Contact 
Paperback
ISBN   9789025437510 
Prijs   € 19,95 
Leverbaar   Leverbaar 
    Bestel dit boek
Mid Price Editie
ISBN   9789025440503 nur 301
Prijs   € 12,50
Leverbaar   Leverbaar
    Bestel dit boek
E-book
ISBN   9789025438944 
Prijs   € 15,95 
Leverbaar   Leverbaar 
   
Bestel als E Book

Andere recente boeken van Wanda Reisel:

ADAM

Adam Landau wil uit de fatale cirkel van zijn bestaan breken. Als er onder zijn ogen een aanslag wordt gepleegd, komt hij tot een drastisch besluit om zijn geluk af te dwingen.
Hij bedenkt een meesterplan, sluist in het geheim miljoenen naar banken in het buitenland...

Meer informatie

Of heb ik het verzonnen?
Wat weten vrienden met een lang, gedeeld verleden echt van elkaar? Wat is er waar van hun herinneringen en wat blijkt verbeelding? Of heb ik het verzonnen? is een geestig en ontroerend portret van een levenslange vriendschap. 
Meer informatie
Liefde tussen 5 en 7
Journaliste Liza Wolf komt bij toeval achter het dubbelleven van haar man. Aangeslagen gaat ze naar het Aquarium bij haar in de buurt om in duisternis op dit dilemma te broeden. Wraak is een gerecht dat koud geserveerd wordt, dat weet ze, maar deugt ze zelf eigenlijk wel?
Meer informatie
Een man een man
De gezworen vriendschap van middelbareschoolvrienden Eden en Duco draait om bewondering. Maar die gaat later onherroepelijk over in jaloezie en verraad. Reisel reconstrueert in deze psychologische bildungsroman met oog voor detail de motieven die de...
Meer informatie
Plattegrond van een jeugd
Van Eeghenstraat 100, 5 verdiepingen, 16 kamers, 26 vaste kasten.Kolenhok en prieel in de tuin, grenzend aan het Vondelpark. Van het huis waar Wanda Reisel opgroeide staat elke plint, elke kier, elke deurknop in haar geheugen gegrift. Het...
Meer informatie
Jacobi's tocht, Witte liefde, Die zomer
De vader, de moeder, de dochter: in Jacobi’s tocht, Witte liefde en Die zomer laat Wanda Reisel het beeld van haar familie telkens kantelen. De dochter richt haar blik op haar vader, op haar moeder en op zichzelf. Alle drie gaan ze buiten de gebaande...
Meer informatie
Website by JetNet - © Wanda Reisel 2012