Wanda Reisel genomineerd voor Halewijnprijs 2019

De Halewijnprijs, literatuurprijs van de stad Roermond, wordt jaarlijks toegekend aan een literair talent dat, naar de mening van een deskundige jury, op grond van de kwaliteit van haar/zijn verschenen werk extra belangstelling verdient. Wanda Reisel is met vijf andere talentvolle schrijvers genomineerd voor de prijs.

De prijs bestaat uit een geldbedrag en een kleinplastiek in brons van de kunstenaar Dick van Wijk. De Halewijnprijs wordt dit jaar voor de 33ste maal uitgereikt.

De jury Halewijnprijs 2019 wordt gevormd door Peter Altena, neerlandicus en docent, Annelies Eisinga, literatuurwetenschapper & coach; Pon Kranen, voorzitter & algemeen literatuurwetenschapper; Philo Offermans, lerarenopleider en neerlandica.

Na uitroeping van de genomineerden voor de Halewijnprijs wordt naast de deskundigenjury een jongeren-schaduwjury gevormd. De jongeren lezen en beoordelen van alle genomineerden één werk. Doel is om alle genomineerde auteurs meer aandacht te geven en om via de Halewijnprijs bij jongeren liefde voor lezen en literatuur te activeren. De jongeren kiezen een eigen winnaar die de ‘Reinaerttrofee’ ontvangt voor Beste Boek van de genomineerden voor de Halewijnprijs.

In januari 2020 worden de winnaars van de Halewijnprijs en Reinaerttrofee uitgeroepen. De gezamenlijke prijsuitreiking vindt plaats op zondag 15 maart 2020 in Roermond.

Website by JetNet - © Wanda Reisel 2012