Tien StuksHardcover | 561 Pagina's | Em. Querido's Uitgeverij | ISBN10: 9021477882 | ISBN13: 9789021477886 | Bestellen

Spotlight op twintig jaar schrijverschap
 

Wanda Reisel schreef behalve zes romans ook tien toneelstukken, die op het repertoire stonden van groepen als Baal, Discordia, Carrousel en Het Toneelhuis. De opvoeringen beleefden grote successen en trokken volle zalen.

In Wanda Reisels toneelwerk is de façade een constante factor: aan de buitenkant ervan heerst de ratio, maar aan binnenkant bestaat een intieme wereld die door chaos wordt geregeerd. Daardoor staat bij Reisel de werkelijkheid altijd nét iets uit het lood. De band tussen geliefden en familieleden, tussen vrienden en vreemden, moet keer op keer in taal worden uitgevonden. Maar de taal is in Reisels stukken zelf een medespeler geworden – soms met een messcherpe tong, soms zachtjes smachtend naar liefde.

Wanda Reisel (1955) schreef en regisseerde haar eerste toneelwerk in de jaren tachtig. Haar romans Baby Storm en Een man een man stonden op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs en haar meest recente roman, Witte liefde, werd genomineerd voor de ako Literatuurprijs. Reisel schreef ook scenario’s voor film en televisie. In 2003 kreeg Dwaalgast op het Nederlands Filmfestival een Gouden Kalf voor beste korte tv-drama.

Website by JetNet - © Wanda Reisel 2012